Logo www.winkelenleiden.nl

Klimaatfilm Before the Flood in speeltuin Zuiderkwartier

14-11-2017
Klimaatfilm Before the Flood  in speeltuin Zuiderkwartier Klimaatverandering en de uitkomst. De veelbesproken documentaire Before the Flood, laat zien wat de desastreuze gevolgen van de opwarming van de aarde zijn.

Maandag 29 januari
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur.
Locatie: Speeltuin Zuiderkwartier, Anjelierstraat 2, Leiden
Beperkt aantal plaatsen dus aanmelden gewenst. (vol = vol)
Mailadres aanmelden: michiel.janss@xs4all.nl

Klimaatdocumentaire en de zoektocht naar antwoorden
Deze film is gemaakt in opdracht van National Geographic in samenwerking met Fisher Stevens. DiCaprio wordt drie jaar lang gevolgd, terwijl hij alle uithoeken van de wereld bezoekt, om de gevolgen van klimaatverandering te laten zien. Hij zoekt tijdens zijn reis naar antwoorden over hoe we kunnen voorkomen dat we de wereld vernietigen en gaat de dialoog aan met wetenschappers, activisten en bekende wereldleiders. Hij sprak onder anderen met Barack Obama, met Elon Musk (van Tesla) en met de paus, die zich hardmaakt voor klimaatactie.

De film vertelt een kalm, realistisch en helder verhaal. En wat erg mooi is: DiCaprio maakt zich er niet gemakkelijk vanaf. Zijn bereidheid om Amerika te (laten) bekritiseren, is best uitzonderlijk en zeer te prijzen.

Hij is zich ervan bewust dat het probleem niet alleen bij de politiek, de media en de fossiele industrie zit, maar ook bij Westerse consumptie. En dus krijg je als kijker tips om je eigen voetafdruk te verkleinen.

Een kijker: ‘Het is een film van ‘onbetwistbare urgentie,’ ‘frustrerend, maar vaak overtuigend’ en soms zelfs ‘hartverscheurend.’

Al met al zou ik zeggen: mis deze film niet.