Logo www.winkelenleiden.nl

Bevrijdingsdag Braderie HerenDoeza in Leiden

25-03-2022
Bevrijdingsfeest en braderie in de Heren- en Doezastraat, Leiden op donderdag 5 mei 2022, van 10.00 – 17.00 uur, aansluitend is er een benefiet concert voor Oekraïne tot 22.00 uur
 
De ondernemers vereniging HerenDoeza organiseert op donderdag 5 mei 2022 het jaarlijkse Bevrijdingsfeest en braderie in de Heren- en Doezastraat te Leiden. Het feest bestaat uit diverse onderdelen, ook het Van der Werffpark wordt geheel in de feestelijke activiteiten meegenomen. Vanaf de Herenstraat bij de Koninginnelaan, begint de braderie dit jaar, met een podium met muziek en de braderie eindigt op de Doezastraat met terrassen, een podium met diverse optredens en de ontvangst van het Bevrijdingsvuur.

- Programma - 

Op het podium aan het begin van de Herenstraat treden de bands Til in Tune en de coverband PUUR op vanaf 12 uur.
 
De braderie begint om 10 uur, op de Heren- en Doezastraat staan verschillende kramen met gevarieerd aanbod. De ondernemers van de Heren- en Doezastraat staan ook zelf met kramen op de braderie, zij brengen hun specialiteiten naar buiten, men kan rekenen op een veelzijdig aanbod op de gehele braderie. Natuurlijk zorgt de HerenDoeza horeca ook voor voldoende gelegenheid voor het nuttigen van een drankje of een hapje.
 
In het van der Werffpark is er van 10.00 uur to 17.00 uur een “ Vrijmarkt voor kinderen” en er zijn diverse activiteiten speciaal voor de kinderen. De Kindervrijmarkt vond altijd plaats in het begin van de Herenstraat aan de kant van de Koninginnelaan, maar zal nu voor de 2e keer in een deel van het Van der Werfpark plaatsvinden.
Het hele Van der Werffpark zal in het teken van de kinderen staan. De boot met theater is er ook weer, kinderen kunnen op deze boot meevaren. In het kader van de Vrijheid zal Fields of Wonder op kunstzinnige wijze de basis principes van onze vrijheid aan het publiek en de kinderen tonen.
In het midden van het park zijn versnaperingen voor jong en oud verkrijgbaar.
Amnesty International zal ook op de braderie staan met een eigen kraam.
 


Rond het middag uur wordt het Bevrijdingsvuur aangeboden door de hardlopers van de Roadrunners, aan de Burgemeester van Leiden, dit is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt plaats op het podium tegenover restaurant Karalis.
 
Het Bevrijdingsvuur wordt door de hardlopers vanuit Hotel de Wereld in Wageningen, naar Leiden gebracht. In Hotel de Wereld  werd de overgave van de bezetter op 5 mei 1945 overeengekomen, met onze vrede tot gevolg.
De hardlopers vertrekken op 4 mei en lopen in de nacht door, zij hebben na aankomst in Leiden al vele uren lopen achter de rug en lopen nog verder door naar het Malieveld in Den Haag.
De muzikale omlijsting op het podium zal vanaf 11.00 uur verzorgt worden door orkest Amigo. In de middag treden afwisselend de Karaokeband en Schwartzwalder Kirsch band op.
De braderie duurt tot 17.00 uur, aansluitend zal er een benefiet concert plaatsvinden voor Oekraïne.
 
*De ondernemersvereniging HerenDoeza werkt voor het tot stand brengen van het Bevrijdingsfeest en de braderie 2022 samen met Marie-France Meijer van Marie Marché, Fields of Wonder, De Roadrunners Leiden, Sport bedrijven Leiden, Leiden helpt Oekraïne, Gemeente Leiden, Amnesty International en natuurlijk de ondernemers uit de Heren- en Doezastraat.
 
Programma op de theaterboot en in de circulaire wonderkamer
(Fields of Wonder)
De Circulaire Wonderkamer van Fields of Wonder reist dit jaar door Leiden en staat 5 mei op de Kindermarkt van de Doezastraat. Jij als bezoeker wordt, verleidt om binnen te komen kijken. Als je door het sleutelgat naar binnen stapt, merk je dat je terecht gekomen bent in een ‘binnenste buiten wereld’... Hoe het dan verder gaat? Dat kom je alleen te weten als jij, net als Bennie Bang, deze Wonderkamer durft binnen te gaan! Ook zijn er kleur en tekenopdrachten voor de kinderen. Als zij de tekeningen inleveren mogen zij grabbelen in de Grabbel Piano.
Speciaal voor kinderen vaart er vanaf 11 uur 4 x de theaterboot vanaf het Werffpark. Bennie Bang en Circulair vertellen jullie dan op een theatrale wijze meer over hun avonturen tijdens de vaartocht over het Rapenburg. Wat die avonturen zijn is nu nog geheim maar jij zal zeker verwonderd worden!
Entree 3,-
Contact: Geert van der Velden/ fieldsofwonder.nl veldenvanverwondering@gmail.com
06-48347180