Logo www.winkelenleiden.nl

Bespreking straatbeeld Herenstraat met Gemeente Leiden

19-03-2018
De Leidse binnenstad wordt de komende jaren nog aantrekkelijker om in te wonen, werken, ondernemen en te recreëren. De gemeente Leiden werkt hiervoor aan verschillende ontwerpen voor de openbare ruimte. Graag wil de Gemeente Leiden met u in gesprek over de plannen bij u in de buurt.

Meedenken kwaliteitsverbetering Herenstraat
Graag nodigen wij u uit om mee te denken over maatregelen om de kwaliteit van de openbare ruimte in de Herenstraat te verbeteren. Wij gaan graag met u in gesprek over de volgende plannen:
  • Om de eenheid van het winkelgebied Herenstraat – Doezastraat te verbeteren worden de lantaarnpalen in de Herenstraat tussen de Koninginnelaan en de Witte Singel vervangen door de Leidse Lantaarn.
  • Om het straatbeeld in de Herenstraat rustiger te maken verwijderen we overbodige palen, borden en onnodige markeringen en willen we de fietsvoorzieningen clusteren.
  • Ook leeft de wens om verkeersremmende maatregelen te nemen.
Wilt u als bewoner of ondernemer meedenken en adviseren over de kwaliteitsverbetering van de Herenstraat? Meld u dan aan voor de meedenkgroep door een e-mail te sturen met uw naam en adres naar Josje Hebbes, J.Hebbes@leiden.nl met als onderwerp ‘Aanmelding meedenkgroep Herenstraat’.