Logo www.winkelenleiden.nl

Bakker Jan Leiden

Het ambachtelijke idee dat Bakker Jan uitstraalt aan de Herenstraat 32-34 sluit naadloos aan bij het roemruchte verleden van het bedrijf dat begon op de Doezastraat. Daar startten de opa, niet geheel toevallig Jan geheten, en oma van de huidige eigenaresse Patricia de bakkerij, een feit dat in de huidige winkel nog altijd terug te vinden is aan de hand van prachtige grote posters die de wanden van de winkel sieren.

 

Gegevens

Herenstraat 32-34
2313 AL Leiden
071-5661498

Bezoek website
Branche: Bakker

Facebook

Niet alleen het interieur en foto’s aan de wanden doen vermoeden dat de bakkerij een rijk verleden bezit. Ook het assortiment dat uitermate uitgebreid is kenmerkt een schat aan ervaring. Zo heeft de ambachtelijke bakkerij speltbrood en smaakvol en vezelrijk Desem-oervolkorenbrood, maar ook Samson en Gert brood, zacht tarwe-roggebrood speciaal gemaakt voor kinderen. Kinderen speciaal overigens een grote rol in de winkel, waar ook met veel plezier kinderpartijtjes worden georganiseerd. De kinderen bakken zelf koekjes en krijgen de fijne kneepjes van het vak bijgeleerd. Bovendien maken ze een taart voor de jarige.

Klantvriendelijk

Voor wat betreft het assortiment heeft Bakkerij Jan nog een aantal klantvriendelijke extra’s. Alhoewel niet alle soorten broden iedere dag op de plank liggen in de winkel, zijn ze wel eenvoudig allemaal te bestellen. Daarnaast zijn alle broden van Bakker Jan vrij van E-nummers en lactose, vetarm en zitten ze boordevol vezels. In dat opzicht heeft eigenaresse Patricia de erfenis van haar opa en oma nieuw elan gegeven door midden in de Herenstraat exclusief brood aan te bieden dat voor iedereen geschikt is. Met recht een verrijking van het toch al omvangrijke assortiment aan winkels in de Herenstraat.