Logo www.winkelenleiden.nl

Index Books Leiden

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je aanvankelijk niet zou verwachten wat een enorme internationale onderneming er achter het ‘kleine’ knusse pand aan de Herenstraat 79 verscholen gaat. INDEX Books is namelijk al 25 jaar een gerenommeerde en grote partij als het gaat om de verstrekking van vakliteratuur uit de hele wereld aan onder meer universiteiten, ziekenhuizen, vooraanstaande onderzoeksinstituten, centrale en lagere overheden, musea en kloosterbibliotheken.
 
En dat zou je simpelweg niet verwachten in een dergelijk knus volledig gerenoveerd pand aan de Herenstraat in Leiden. Slechts met vier mensen runt Christiaan van Minnen al sinds 1991 het internationale bedrijf dat gespecialiseerd is in alle denkbare hulp bij de selectie en aanschaf van vakliteratuur uit alle windstreken. Of dit nu voor ziekenhuizen, universiteiten, bibliotheken of zelfs de Rijksoverheid is, het is Van Minnen en zijn team nooit te veel. “We zijn een grote en serieuze partij als het gaat om aanbestedingen. We hebben recent de Universiteit van Tilburg binnengehaald en we zijn zelfs bezig geweest met de Rijksoverheid.”

Werkwijze
Maar hoe valt dit bedrijf met internationale allure dan te ‘runnen’ vanuit een klein pandje in Leiden? “De boeken zijn hier nooit lang. We hebben zo’n 30.000 leveranciers wereldwijd waar we bestellingen doen die we eenmaal hier dan direct doorsturen als één geheel naar de klant. We zijn de hele dag aan het mailen en bellen om alles bijeen te krijgen voor onze klanten en zo snel als mogelijk ligt het daar dan ook”, vertelt Van Minnen. Met tientallen pakketten per dag die verstuurd worden en een zeer specifieke website waar klanten prima hun weg kunnen vinden, heeft INDEX Books dus ook nog ‘gewoon’ tijd om lid te zijn van de Winkeliersvereniging Herenstraat.

Van Minnen: “We willen heel graag onze bijdrage leveren aan de straat. Het maakt niet uit hoe groot of klein je dan bent, dat dorpse karakter willen we graag behouden. We helpen elkaar waar mogelijk en dat maakt het hier heel prettig. Ze vragen me wel eens waarom ik niet op een industrieterrein zit met mijn bedrijf. Om die reden dus!”

 

Gegevens

Herenstraat 79
2302BH Leiden
071-5128790

Bezoek website
Branche: Boekenverkoop, distributeur en uitgever

Facebook
Twitter