Logo www.winkelenleiden.nl

Bevrijdings Braderie in de Heren- en Doezastraat, Leiden op zondag 5 mei

02-04-2019
Bevrijdings Braderie in de Heren- en Doezastraat, Leiden op zondag
5 mei 2019, van 10.00 – 17.00 uur. 


De ondernemers vereniging HerenDoeza organiseert op zondag 5 mei 2019 de jaarlijkse Bevrijdingsbraderie in de Heren- en Doezastraat te Leiden. De braderie bestaat uit diverse onderdelen, ook het Van der Werfpark wordt geheel in de feestelijke activiteiten meegenomen. Vanaf de Koninginnelaan begint de braderie dit jaar met een Internationale markt en gaat langzaam over in traditionele braderie. De braderie eindigt op de Doezastraat met De Streekmarkt.
Tussen de kramen door zijn diverse attracties voor de kinderen met als hoogte punt een “ Vrijmarkt voor kinderen” en activiteiten festival voor kinderen in het Van der Werfpark. De Kindervrijmarkt vond altijd plaats in het begin van de Herenstraat aan de kant van de Koninginnelaan, maar zal dit jaar in een deel van het Van der Werfpark plaatsvinden.
Het hele Van der Werfpark zal in het teken van de kinderen staan. De stichting Naar Buiten zal diverse activiteiten voor de kinderen aanbieden, ook is er een theater boot waar kinderen op kunnen meevaren. In het midden van het park zijn food trucks met versnaperingen voor jong en oud.
 
Rond het middag uur wordt het Bevrijdingsvuur aangeboden, door de hardlopers van de Roadrunners, aan de Burgemeester van Leiden, dit is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt plaats op het podium bij restaurant De Vriend.
Het Bevrijdingsvuur wordt door de hardlopers vanuit Wageningen, waar de overgave van de bezetter op 5 mei 1945 werd overeengekomen met onze vrede tot gevolg, naar Leiden gebracht. De hardlopers vertrekken op 4 mei en lopen in de nacht door, zij hebben na aankomst vele uren lopen achter de rug. De muzikale omlijsting zal vanaf 13.00 uur verzorgt worden door orkest Amigo. In de middag treed vanaf 15.00 uur de band  “The Jars” op.
 
De ondernemers van de Heren- en Doezastraat staan ook zelf met kramen op de braderie, zij brengen hun specialiteiten naar buiten, men kan rekenen op een veelzijdig aanbod op de gehele braderie. *De ondernemersvereniging HerenDoeza werkt voor het tot stand brengen van de Bevrijdingsbraderie 2019 samen met DNS promotions, Kreativ Events, De stichting Naar Buiten, De stichting Land van Wijk en Wouden, De stichting Slow Food Het Groene Hart, De Roadrunners Leiden, Gemeente Leiden, Stichting sport in beeld en natuurlijk de ondernemers van de straten.*
 
Nieuw, The International Market, tijdens de Bevrijdingsbraderie in de Heren- en Doezastraat, Leiden op zondag  5 mei 2019, van 10.00-17.00 uur
De groeiende vraag naar internationale producten hangt samen met de wereldwijde toenemende drang om te reizen en het gemak waarmee producten tegenwoordig over de hele wereld verstuurd kunnen worden. Zeker in een internationale stad als Leiden, waar veel internationale studenten studeren en expats wonen, spelen internationale producten een grote rol. The International Market speelt in op deze vraag door veel van deze producten bij elkaar te brengen. Verschillende culturen brengen andere gewoontes en goederen. Van Thaise gewaden tot Nepalese vesten en van wierook tot exotische sieraden, er is van alles te vinden op, The International Market. (Op de Herenstraat vanaf de Koninginnelaan)
 
De Streekmarkt tijdens de Bevrijdings Braderie in de Doezastraat, Leiden op zondag 5 mei 2019, van 10.00 – 17.00 uur. 
Op zondag 5 mei a.s. kun je de zintuigen prikkelen op de streekmarkt in de Doezastraat. (vanaf de Raamsteeg tot aan het Rapenburg) Een streekmarkt met een ruim palet van aangeboden producten uit de Leidse regio die zo oer-Hollands is, met weiden, molens, meren, bollenvelden, duinen en zee. Van kaas, zuivel, groente, worst, vlees, smaakmakers, brood, wijn, bier en distillaat tot planten, wol en hout. Producten met een verhaal, verteld door de producent zelf. Er is gelegenheid om te proeven en te kopen. Verras je zelf of vrienden met smaakvolle producten uit de streek. De kinderactiviteiten in het naastgelegen van der Werfpark sluiten aan op de streekmarkt. De jaarlijkse 5-mei-bevrijdingsbraderie in Leiden is al jarenlang weids bekend en de speciale markt met streekproducten vormt een extra trekker voor bezoekers. Voor het achtste jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van deze ‘Bevrijdingsbraderie’

Samenwerking rond streekmarkt
In de Doeza- en Herenstraat vind je verschillende speciaalzaken waar kwaliteit en service van groot belang zijn. Om de Bevrijdingsbraderie ook een speciaal tintje te geven zijn de winkeliers enkele jaar geleden een samenwerking aangegaan met Stichting Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart. Inmiddels is de streekmarkt uitgegroeid tot zo’n 30 marktkraamhouders.

Activiteiten in het Van der Werfpark van “Naar Buiten”
Op 5 zondag 5 mei a.s. van 10.00 - 17.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders/verzorgers tal van leuke en leerzame activiteiten doen in het van der Werfpark in Leiden. De activiteiten sluiten aan op wat er allemaal te koop is op de gelijktijdige streekmarkt van Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart, vlakbij het park in de Doezastraat. In het van der Werfpark kunnen kinderen aan de slag met verschillende activiteiten van Naar buiten! zoals zelf kaas leren maken en natuurlijk proeven onder begeleiding van de Ontdekboerderij. Er is schapenwol om een eigen armbandje van te vilten en je kunt zaadbommetjes maken. Hiermee help je de bijen aan extra veel wilde bloemen! Daarbij kun je samen met Aaf Verkade tot 12:00 uur in het van der Werfpark ontdekken wat er allemaal in de Leidse grachten leeft en gevonden wordt. Ook aan de jongste kinderen is gedacht: zij kunnen allerlei activiteiten doen bij de stand van de “Kleine Planeet”. 
 
Activiteiten in het Van der Werfpark van “De HerenDoeza ondernemersvereniging”
De ondernemersvereniging organiseert de Kindervrijmarkt in het Van der Werfpark, kinderen kunnen dit jaar spulletjes verkopen in het park. Kinderen kunnen ook meevaren op de theaterboot die aanlegt in de gracht aan het Van der Werfpark.
 
Voor aanvullende informatie richt u zich tot
 
bestuur@herendoeza.nl
(ter attentie van Adelheid Lakeman en Nel Brands)